Afkalk dit indre kompas

 

Du ved godt det der kælderum, du har, eller loftet, eller alle de der fejlkøb i garderoben eller ting du er vokset ud af, eller den der rodeskuffe, hvor alting ryger i, eller de der 40 krydderier fra årtusindskiftet som du aldrig anvender, eller de 28 mails i bunden af din inbox…?

De koster dig lidt mere, end du tror. De koster, fordi det trækker din energi ned, hver eneste gang, du tænker på det eller kommer i nærheden af det.
Og dét koster, fordi det umærkeligt øger din tolerance overfor indre ubehag. Det er ikke en god ting. 

Hvis dit hjem og/eller det du omgiver dig med til daglig dræner dig, så vender du dig stille og roligt til at befinde dig i en energiforladt tilstand, hvor du overhører din psykes signaler om ubehag. Når du så har brug for at din psyke fortæller dig om noget er godt eller skidt for dig, så kan du måske ikke længere mærke det. Du kan ikke mærke om det løfter eller sænker din energi, for du er blevet så vant til at den er helt i bund, at du til sidst slet ikke kan huske, hvordan det skal føles, når det føles RIGTIG godt. 

Stressende rod, nedslående hovsaløsninger, grimhed, halvfærdige projekter og påmindelser om 10.000 ting man ikke har fået gjort… hvis det får lov til at bo i vores liv, så kalker vores indre alarmklokker stille og rolig til. Vi risikerer at vende os til at have det dårligt og glemme, hvordan det føles at være glad, have god samvittighed og overskud og/eller hvordan man slapper HELT af. 

Evner vi ikke disse tre ting – at være glade, have god samvittighed og slappe af – så kan vi heller ikke finde vores vej i livet.  Så det er bestemt ikke ligegyldigt hvad vi omgiver os med i hverdagen, hvad vi finder os i eller hvad vi vænner os til. 

Evnen til at mærke hvad der er godt eller skidt for os, er det eneste kompas vi har i livet. Det er det eneste, der kan vise os vejen til ægte lykke, formål og trivsel hver især. Derfor er det en evne, der skal værnes om! Og er den forstummet eller har vi døvet os selv overfor den, skal der rettes op på det pronto.

Første – og nemmeste – skridt er at RYDDE OP! Når du begynder at mærke hvor godt det gør dig at få ryddet op i dit rod, så har du allerede rusket op i din evne til at mærke dig selv igen. 

Start med dit hjem – der er helt sikkert et projekt, der ligger og venter på dig… kælderen eller loftsrummet, rodeskuffen eller klædeskabet. Invitér forandring og al dets nye, friske energi ind i dit hjem og i din energi. Du vil mærke letheden med det samme, og når først du mærke den, vil det også være meget nemmere at genkende alle de andre ting eller omstændigheder i dit liv, hvor energien ikke er let, og som trænger til en positiv make-over.

Kom igang med at rydde op i dit liv og skab plads til et vidunderligt forår. I dit hjem. I dig selv. Og i dit liv. 

* * *

Find inspiration til hvad du skal smide ud og hvad du skal beholde her: 
http://pusterum.dk/blog/ryd-op-dit-liv/

 


One comment on “Afkalk dit indre kompas

Comments are closed.