mette kopp, boratliving

Nu kan jeg græsk

I Borat village har vi fundet ud af, at grunden til at vores internetforbindelse har været elendig, siden vi kom, ikke er, at vi er så langt ude på landet og væggene i huset er metertykke og lavet af kampesten, men at albanerne i huset overfor har hacket den.

Der er 20-30 albanere i landsbyen midlertidigt på grund af olivenhøsten, som allesammen stjæler deres internet fra forsamlingshuset rundt om hjørnet. Hver aften står de i klynger på den mørke vej foran det lille hus og glor på deres mobiltelefoner, så det ved alle. De to albanske familier, der bor her fast, er gået skridtet videre og har installeret hver deres antenne, der fanger signaler fra alle omkringliggende internetforbindelser, så de kan bruge dem indendøre.
De gør ingen hemmelighed ud af det, boksene hænger frit udenfor deres hus for alle til at se.
Men vi troede, at de også kun stjal internet fra forsamlingshuset, indtil Romeo ændrede vores kode, hvorpå vi pludselig har fået den vildeste hurtige, stabile internetforbindelse over hele huset og på begge terrasser. Nu kan jeg så whatsappe med mine veninder uden at stå midt på køkkengulvet lavende cirkulære bevægelser med telefonen i luften i et forsøg på at finde et sted, hvor lyden går klart igennem.

Jeg forsøger at lære lidt græsk, som er et skønt sprog at prøve at lære, når man taler 4 1/2 latinske og germanske sprog, og ikke kan bruge et eneste af dem til noget som helst. Jeg har dog konstrueret min første fulde sætning på græsk. Den lød:
“O adras mou then enna gymnos – yati??” som betyder “Min mand er ikke nøgen – hvorfor ikke?!”. Jeg kan også sige goddag, farvel, tak, undskyld, hvordan går det, mad, jeg elsker dig og et par udvalgte bandeord, så jeg føler faktisk, at den er hjemme.

For enden af vores vej bor der en mand, som vi er i familie med på en eller anden måde. Jeg ved ikke, hvad han hedder, for vi refererer kun til ham som “the drunk guy”. Drunk guy kommer kørende op forbi vores have og dytter. Vi stikker hovedet ud. Han siger en 5-7 ting til Romeo, som derpå vender hovedet mod mig, der høfligt smilende venter på en oversættelse, og siger: “Yes. Completely drunk.”.

Mormor Rrina kommer forbi og vil gerne have at vide, hvad det er for noget, jeg laver på den måtte dér. Underforstået, det, hun har set mig gøre, når hun har stået og kigget ind af stuevinduet. Ahh, yoga! Joh, det har hun hørt om.

I mellemtiden har jeg fundet rugbrød i det store supermarked i Kalamata. Rugbrød ♡
Mit liv er komplet.