Mette kopp yoga

Namaste

Hvorfor siger vi Namaste i yoga? Det gør vi for at anerkende det, vi lige har vækket.

Namaste betyder “Jeg bøjer mig for dig”, og det skal forstås, ikke kun som et udtryk for respekt og ydmyghed, men også for ligeværdighed. Det, jeg bøjer mig for i dig, er noget, jeg genkender i mig selv; noget, vi har tilfælles, og som er større end os begge. Man kunne oversætte det til: “Jeg ærer det guddommelige i dig fra det guddommelige i mig.”.

Når vi siger Namaste til nogen, anerkender vi dem på sjælens niveau. Så handler det ikke om at se dem fra egoet og notere sig de ydre forskelligheder eller de sociale markører, som så ofte er det eneste, vi ser. Men om at se en sjæl – et lysende, vidunderligt væsen, der bidrager med noget smukt, enestående og essentielt.

Hvorfor er dette vigtigt? Fordi det er et magisk ord. Et ord, der kan skabe magiske resultater. Eftersom sjælen kan læse energi og intentioner, så ved den godt, når den bliver tiltalt.

Dette fandt jeg ud af, da jeg første gang prøvede at gå ned af en gade og tænke “Namaste” hver gang mit blik mødte et andet. Jeg havde ikke forventet nogen virkning, men jeg fik alt fra spontane smil, der så ud til selv at overraske dem, der gav dem, til venlige bemærkninger, uventet hjælpsomhed, komplimenter og gaver. Det kan bruges i mange andre situationer, og fremmer altid fred, kærlighed og forbindelse.

Virker det mon også for dig? Prøv! Se hvad der sker.

Kærlige hilsner og namaste ♡♡♡