Lev din drøm

Har du et projekt, du hemmeligt drømmer om at sparke i gang? Måske ønsker du at springe ud som selvstændig eller opbygge eller skabe noget andet stort.

Men.. du er overvældet og skræmt; det virker for uoverkommeligt og du tvivler på at du kan.
Tillykke!! Det er et sikkert tegn på at projektet er vigtigt nok for dig til, at du skal give det en chance. Dit hjerte banker allerede hurtigere. Glimrende. Du kommer ingen vegne med et stort projekt uden dét.
Dit hovede skal du også bruge, men hvis ikke det bakker op om projektet, skal du kun bruge det til praktiske formål. Det skal ikke bruges til at dømme, måle, veje, kritisere eller nedslagte projektet som sådan. Det skal blot hjælpe til med det praktiske.

 

20 minutter om dagen, fem dage om ugen, ændrede mit liv. Det kan også ændre dit. 

 

Sådan gør du:

 

# Start med små, men regelmæssige skridt.
Se bort fra den stemme, der siger til dig at du ikke kan, at du mangler de evner og den viden der skal til, at det er farligt, at du risikerer nederlag, at det er umuligt og at opgaven er uoverstigelig.

Da jeg havde fundet ud af at jeg ville starte op som selvstændig, var jeg rædselsslagen. Jeg anede intet om hvordan det skulle foregå eller lykkes, og jeg var fuld af tvivl og selvkritik. Men så tog jeg en beslutning om at jeg ville prøve. Jeg ville ikke gå i min grav uden at have prøvet. Jeg forhandlede med mig selv og kom frem til at jeg ville investere 20 minutter om dagen, 5 dage om ugen. I de tyve minutter ville jeg gøre et eller andet, som fremmede mit mål. Jeg ville for eksempel researche på hvordan man overhovedet starter et firma og hvad det kræver, jeg ville dygtiggøre mig indenfor et eller andet relevant, jeg ville kontakte nogen, der kunne råde eller hjælpe, jeg ville idéudvikle og brainstorme.

Imens jeg gjorde dette, ville jeg forlange, at den selvkritiske stemme holdt sin mund. Den ville straks hoppe frem og kvække: “Hvad skal det nytte?!”, “Det er et umuligt projekt”, “hvem tror du du er”, og så videre. Så bad jeg den om at flytte sig, jeg havde arbejde at lave. Jeg gik ikke i dialog med den, jeg diskuterede ikke, jeg sagde bare: “Ja, det kan du mene, men nu gør jeg det her.”. Og det gjorde jeg så, fordi jeg, viste det sig, var den, der havde magten.

Stadig den dag i dag tilskriver jeg de 20 minutter hver dag, 5 dagen om ugen, det faktum at jeg i dag lever af at gøre det, jeg allerhelst vil i hele verden.

 

# Du skal ikke vide alt på forhånd. Det finder du ud af hen ad vejen. Og heldigvis er verden fyldt med mennesker, der ved alt muligt og også noget af det, som du har brug for at vide. Så spørg dem, eller slå det op på internettet, læs en bog om det eller hyr nogen til at hjælpe dig. Men: Først når du har brug for det. Du behøver ikke at hyre en bogholder første dag du starter dit firma. Bogholderen dukker op, når regnskabet skal laves. Tingene har en naturlig rækkefølge; følg den.

 

# Lyt til din intuition og gør aldrig noget, der føles helt forkert for dig, selvom alle siger at det er det man skal. 

 

# Nyd det! Lykken i livet består i at have et mål – ikke at nå det. Som iværksætter eller proaktivt menneske sætter man konstant nye mål, når de gamle er nået, og kunsten er at nyde selve det, at man er på vej hen mod noget, og ikke kun leve for succes’erne.

 

# Du kommer ikke til at gøre det hele selv. – Især ikke hvis du følger tingenes naturlige rækkefølge. Du skal bare tage de første skridt – som er de sværeste – og så vil livet imødekomme dig.

Der vil falde masser af appelsiner ned i din turban i løbet af den tid, du arbejder med dit projekt, fordi du opsøger heldet med din proaktivitet. Gør det du kan gøre. Du vil opdage at livet ordner alt resten for dig.

 

# For at skabe noget, der virkelig er det værd, så vil du blive udfordret til at gøre ting, du virkelig ikke har lyst til for at opnå det, du allerhelst vil.

Hermed mener jeg ikke, at du skal gøre ting, der krænker dig eller er i uoverensstemmelse med dine værdier. Dem skal du styre langt udenom. Jeg mener opgaver, som du hader, eller ting, der skræmmer livet af dig. Hvis synlighed er hvad du frygter mest, vil din drøm sikkert kræve af dig, at du stiller dig op på en talerstol. Hvis du afskyer de praktiske aspekter af tilværelsen, vil du blive tvunget til at lære at blive mere jordnær og organiseret. Hvis du er bange for teknik, vil du pludselig blive nødt til at bruge elektronisk udstyr hver dag. Og så videre.

En dag vil du vågne op og opdage, hvor godt det har været for dit selvværd. Du er blevet meget mere robust og kapabel, og har udviklet tillid til både dig selv og livet. Du vil også opdage, at din selvdisciplin og dit mod er muskler, som du har trænet rigtig stærke, og som det er blevet meget nemmere at bruge hver eneste dag til at skabe resultater i dit liv.

 

# Gør det! 20 minutter hver dag, 5 dage om ugen. Gå ikke i din grav uden i det mindste at have prøvet.

Start i dag. Det kan også være, at du finder ud af at det du har gået og fantaseret om, faktisk ikke virker så fedt alligevel. Så var de tyve minutter fem gange om ugen rigtig godt givet ud. De fik vasket den tavle ren, og så behøver du ikke at tænker mere over dét. Så kan du gribe fat i næste projekt.