Genvej til lykke

Vi vil allesammen gerne være lykkelige. Af mange årsager. Vi vil gerne være lykkelige, fordi vi ønsker at undgå smerte, have overskud og nyde livet, mens vi er her. Vi vil også gerne være lykkelige, fordi det er alletiders statussymbol. Det ser godt ud på facebook, til jobsamtalen og når vi kommer til fest, hvor alle de andre også ser ud som om de har det fantastisk og har styr på det hele.

Det har de ikke.

Og endvidere… at have styr på det hele er ikke det samme som at være lykkelig. Det er den vrangforestilling de fleste af os lider under. Vi halser rundt for at få styr på det hele, fordi vi tænker at den dag vi har styr på det hele, så er vi nok lykkelige. Vi skal bare liiige have styr på det hele. Problemet er: 1. Den dag kommer højst sandsynligt aldrig. Og 2. Selv hvis den gjorde ville den ikke medføre lykke; den ville medføre magelighed og straks efter påfølgende kedsomhed.
Så snart mennesker har “styr på det hele”, gør de een af to ting: De sætter sig straks nogle nye mål, så de kan blive ved med at udvikle sig og være virksomme, eller de begynder at selvsabotere og sætte alt det de har opbygget på spil med irrationel adfærd.

Folk der har “alt” – alt det som vi har lært er lig med lykke: Velstand, materielle goder, godt udseende, parforhold, venskaber, børn, karriere – er bestemt ikke nødvendigvis lykkelige! Lykken bor ikke i de ting vi anskaffer os, og heller ikke nødvendigvis i de mennesker vi har omkring os, selvom de dog kan bidrage eller fratrække en del.

Vi kan få alle ting i den ydre verden og stadig hade os selv eller have det elendigt og være evigt på jagt efter den næste nye ting.


Fordi… lykken er et mindset. Lykken bor i din hjerne. Hvis din hjerne har lavet en konstruktion, der hedder:

Mig -> forhindring -> lykken

så er det for evigt sådan din hjerne fungerer, og når din nuværende forhindring er overvundet  – når du har fundet kæresten; tabt de ti kilo; fået jobbet – og så vil hjernen straks finde en ny forhindring at indsætte i stedet for den gamle – den nye kærestes irriterende vaner; noget nyt imperfekt ved din krop; en dum kollega – der skal fikses, før du kan være lykkelig, fordi det er sådan hjernen er programmeret.

Du vil befinde dig på den anden side af lykken, indtil du ændrer dine TANKER, ikke dit liv.
Selvfølgelig skal du også ændre dit liv og forbedre det og optimere det og udvikle dig – det er jeg stor fan af. Men du skal ikke forvente at det giver dig lykke. Det giver tilfredshed og passion og gode udfordringer og mening. Det er perfekt, men det er noget andet. Desuden… hvis du allerede er lykkelig, inden og mens du arbejder på disse ting, vil det 1. være sjovere, 2. gå bedre og hurtigere.

Hvor er lykken? I hjernen. Så: Vil du piske rundt efter alle de ting som du tror vil give dig en følelse af lykke, når du engang har fået dem alle sytten… eller vil du bare være lykkelig?
For hvis det er det sidste, så er det tilgængeligt.

Er det ikke skønt?

 

Mvh. Mette Kopp

 

Hvor er lykken?

 

 

<< Se alle blogindlæg

REDSKABER TIL ET SUNDT SELVVÆRD

TILGIVELSE – NEJ TAK

DET INDRE TRIGGER-ORD-  Der står et kun eet ord imellem dig og lykken.

KOM I GANG MED DIN DRØM– 20 minutter om dagen, fem dage om ugen, ændrede mit liv. Det kan også ændre dit. 

ER SELVUDVIKLING SELVOPTAGET?

AFKALK DIT INDRE KOMPAS