Er selvudvikling selvoptaget?

Er personlig udvikling “selvoptaget”?

Det er der åbenbart folk, der mener.

Det er for mig at se lige så absurd som at sige: “Man får skader af at dyrke sport”. Ja, NOGEN gør. Oftest, hvis de gør det for meget, gør det forkert eller bare er grundlæggende ekstremt disponerede for det. Til gengæld er sport sundt, glædesskabende, energiopbyggende, godt for livskvalitet og selvværd, og bruger man ikke sin krop, går man glip af en meget stor, vigtig og vidunderlig del af det at være menneske.

… Og det er præcis det samme med selvudvikling.

Ligesom alt andet i livet kan man gøre det på en selvoptaget måde, og på måder, der overhovedet ikke virker. 

Og man kan også gøre det på en måde, hvor man bliver mere empatisk, mere indsigtsfuld, mere energifyldt og derfor har mere at give sine omgivelser. På en måde, hvor man får det bedre med sig selv, og derfor også bedre kan rumme andre, hvor komplekser, usikkerhed, frygt og smerte ikke længere styrer ens liv eller ens relationer.

Man kigger på sig selv, ja, men i den proces bliver man een, der meget bedre kan se de andre. Bedre kan møde andre, være med andre, elske andre. Samtidig med at man passer på sig selv og tager personligt ansvar for sit eget liv og sit eget halløj.

Og for de, som har tænkt jer at gå fra vugge til grav uden overhovedet at kigge på jeres indre liv, så vil jeg bare kondolere. I går glip af noget af det mest eventyrlige, smukke, spændende, bevægende og givende, der findes i livet. 
Det har intet at gøre med at være selvoptaget. Det har at gøre med at være menneske og få det hele med, mens man er det.

 

 

<< Se alle blogindlæg

AT SÆTTE GRÆNSER ER AT HAVE INTEGRITET

REDSKABER TIL ET SUNDT SELVVÆRD

TILGIVELSE – NEJ TAK

DET INDRE TRIGGER-ORD-  Der står et kun eet ord imellem dig og lykken.

KOM I GANG MED DIN DRØM– 20 minutter om dagen, fem dage om ugen, ændrede mit liv. Det kan også ændre dit. 

AFKALK DIT INDRE KOMPAS