mette kopp

Drunk guy

Vi har fået en parkeringsbøde i Kalamata. Bøden er på 20 euro. 10, hvis man betaler med det samme.

Dagen efter kører vi hen til kommunekontoret, der er en stor, ferskenfarvet bygning med hegn rundt om. Lige udenfor hegnet holder der fire biler komplet hulter til bulter, halvt ude på vejen og på fortovet. “What´s this?”, spørger jeg, da vi kører op. “It´s where people park while they pay their parking tickets”, svarer Romeo og smider minien foran busstoppestedet, mens vi går ind og betaler vores 10 euro.

Januar er smuk i Grækenland, og afslører at grækerne, ligesom os, elsker solen. Når der er overskyet, er gaderne er halvtomme, men så snart solen skinner, er fortovscafeerne i Kalamata stuvende fulde af glade mennesker i alle aldre, der drikker kaffe, snakker, ryger og hygger sig. Selv stranden bliver besøgt, og folk bader. Midt på dagen er solen stadig så varm, at man kan sidde i bikini og svede, men der er koldt i skyggen, og skal man nogen steder hen, må man have varme sokker og sweater på. 

I Messini skal vi på apoteket. Indenfor i det lille apotek sidder en tudsegammel, furet ekspedient og ryger som en skorsten. Han lytter til vores forespørgsel og tager tre lange, dybe sug på sin cigaret. Okay, hvis vi insisterer, vil han da godt sælge os det urte-pjat, vi beder om, men at hans mening er, at det er hokuspokus og kreaturføde, og at hvis vi vil have et produkt, der virker, vil han gerne finde noget ordentlig kemi frem til os.

Hjemme i Borat village har Mormor Rrina bedt os om at fjerne skrald fra den tomme grund overfor, så her kan blive lidt pænere. The drunk guy kommer kørende i en 400-hestes brandert og stopper, mens vi står ude på græsset og brænder affald af, borat-style. Jeg bliver vinket hen til bilen sammen med Romeo, drunk guy har to ting, han gerne vil sige til os. “Firstly, happy new year”, oversætter Romeo, “Secondly, he wants us to know we´re having too much sex.”.

Bagefter spørger jeg Romeo “How does he know??”. Han trækker på skuldrene og siger: “Because he doesn´t see us out”.

Busted.