mette kopp yoga blog det-jeg-lærte

En leg med forvandling

2016 var et krævende forvandlingsår for næsten alle, jeg kender, og derfor synes mange også, at det var et frygteligt år. Jeg var engang på et kursus, hvor vi blev bedt om at lave en “forvandlingsleg”. Den gik ud på at vi skulle stille os sammen to og to. Vi skulle kigge på hinanden og derefter vende os rundt, lave en fysisk forandring og vende os frem igen og gætte hvilken forandring, den anden havde lavet. Hver gang tog man noget af, en sko, et hårbånd, en trøje. Det gjorde alle 40-50 mennesker i lokalet, og hen imod slutningen af legen blev alle lidt desperate, fordi der snart ikke var mere tøj at tage af. Endelig forbarmede underviseren sig over os og stoppede legen. Og spurgte: “Hvor mange af jer tog ting af?”. Alle rakte hånden op. “Hvor mange af jer lavede andre typer forandring, forandring som ikke var tab?”. Alle stirrede måbende på hende. Det havde ingen af os tænkt på.
Som mennesker har vi tendens til at sidestille forandring med tab.
Men, måske kan vi lære at tænke kreativt på forandring også. Som noget, der byder på muligheder. Vækker os. Beriger os. Giver flere dybder. Skaber nyt liv.
Det betyder ikke, at vi ikke skal sørge over det vi mister. Det er afgørende vigtigt. Men vi skal måske ikke lade det gøre os bange og utrygge. Fordi måske fører de forandringer til en lys fremtid og en åbning til meget mere liv og glæde.

Måske..

 

“Try not to resist the changes that come your way. Instead let life live through you. And do not worry that your life is turning upside down. How do you know that the side you are used to is better than the one to come?”
(Rumi)